• Lawrence Faucette nu era eligibil pentru un transplant de inimă umană.
  • Inima pe care a primit-o era de la un porc modificat genetic pentru a fi compatibilă cu organismul uman.
  • Larry a mai supraviețuit, astfel, încă 6 săptămâni.

Lawrence Faucette a primit o inimă de schimb de la un porc. Cazul lui este unul într-adevăr spectaculos și, totodată, interesant de studiat. Povestea sună în felul următor. Vara trecută, Larry avea 58 de ani, când a primit vestea pe care nimeni nu-și dorește să o audă. După mai bine de 10 ani de boală, medicii l-au anunțat pe el și pe soția lui că sfârșitul bate la ușă. Doar o nouă inimă îl mai putea salva, însă disfuncția arterială periferică îl făcea neeligibil pentru transplant.

Medicii s-au chinuit să găsească o soluție, însă, după o săptămână de eșecuri, Larry și-a acceptat soarta și a decis că vrea să își petreacă ultimele săptămâni acasă. Atunci s-a produs miracolul. Unul dintre doctori l-a întrebat pe Larry dacă se gândește să apeleze la inima unui animal.

Există un singur caz precedent în lume. Însă, de data aceasta, a fost vorba de o situație diferită. De o inimă complet funcțională a unui porc modificat genetic pentru a fi compatibili cu omul. Larry a acceptat oferta și a reușit să supraviețuiască încă 6 săptămâni.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Este interesant de descoperit care sunt explicațiile din spatele faptului că anumite organisme
sunt adaptate codului genetic uman și, totodată, cum pot fi acestea folosite în cazuri precum
cel al regretatului Larry.

Situația persoanelor care au nevoie urgentă de un transplant

În Statele Unite ale Americii, au fost făcute aproximativ 27 de mii de transplanturi de organe, însă alte peste 100 de mii de persoane se află pe listă. Aproape 20 de persoane mor zilnic din această cauză. Numărul donatorilor nu poate acoperi cererea, iar specialiștii consideră că trebuie aprofundate studiile pe animale ca potențiali salvatori.

Citește și: