• Astronomii au găsit  un obiect misterios necunoscut în galaxia noastră care ar putea reprezenta o descoperire în studiul găurilor negre.
  • Anunțul a fost făcut de un grup de cercetători internaționali din colaborarea Transients and Pulsars cu MeerKAT pe 18 ianuarie.
  • „Rămășița extrem de densă a unei stele prăbușite” se află la aproximativ 378.115 de trilioane de kilometri distanță de Pământ.

Astronomii au găsit  un obiect misterios necunoscut în galaxia noastră care ar putea reprezenta o descoperire în studiul găurilor negre, scrie New York Post.

„Rămășița extrem de densă a unei stele prăbușite” se află la aproximativ 378.115 de trilioane de kilometri distanță de Pământ într-un grup globular de stele din Calea Lactee, au spus oficialii.

S-a descoperit că obiectul spațial se află pe orbită cu pulsarul PSR J0514-4002E recent descoperit, care se rotește de 170 de ori pe secundă, conform luminii radio transmise pe Pământ și documentate de radiotelescopul MeerKAT din Africa de Sud.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Anunțul a fost făcut de un grup de cercetători internaționali din colaborarea Transients and Pulsars cu MeerKAT pe 18 ianuarie.

Obiectul nou găsit este mai greu decât toate stelele neutronice cunoscute, dar este mai ușor decât cele mai mici găuri negre, ceea ce îi face pe cercetători să creadă că ar putea fi un exemplu de pulsar radio nedescoperit până acum – binar găură neagră. Natura obiectelor din „decalajul de masă al găurii negre” nu a fost studiată pe larg, ceea ce a determinat cercetătorii să spere că descoperirea va duce la descoperiri științifice.

„Orice posibilitate pentru natura însoțitorului este incitantă. Un sistem pulsar-găură neagră va fi o țintă importantă pentru testarea teoriilor gravitației, iar o stea neutronică grea va oferi noi perspective în fizica nucleară la densități foarte mari”, a declarat Ben Stappers, profesor de astrofizică la Universitatea din Manchester, care conduce cercetarea proiectului. în Regatul Unit.

Citește și