- Emisiile de combustibili fosili amenință un prag climatic cheie mai rapid decât se credea până acum.
- Nivelul ridicat de dioxid de carbon crește temperatura deoarece rețin radiațiile terestre.
- Prin Acordul de la Paris din 2015, statele s-au angajat să mențină creșterea sub 2 grade Celsius.
Emisiile de combustibili fosili amenință un prag climatic cheie mai rapid decât se credea până acum. Cercetătorii spun că lumea ar putea să depășească limita de 1,5 grade Celsius până în 2030, dar ultimele studii arată că acest lucru ar putea să se întâmple mult mai repede.
Advertisment
Studiile arată că până în 2029. Luna iulie a fost cea mai călduroasă din istorie. Cercetătorii spun că nivelurile tot mai ridicate de dioxid de carbon și alte gaze din atmosferă cresc temperaturile deoarece rețin radiațiile terestre, creând un efect de seră. Această cifră de 1,5 grade Celsius este o componentă cheie a promisiunilor făcute de liderii politici atunci când au semnat Acordul de la Paris, privind clima în 2015. Statele s-au angajat să mențină creșterea temperaturilor globale „cu mult sub” 2 grade Celsius.
„La sfârșitul anului s-ar putea să înregistrăm acel 1,5 grade Celsius peste temperatura medie anuală. Spun acest lucru pentru că cele două războaie generează emisii groaznice în atmosferă. Trebuie să avem în vedere acest lucru și nu vorbim doar de emisii ale traficului auto. Vorbim de emisii cu substanțe chimice, extrem de periculoase. Am trecut de 1 noiembrie și în București vom înregistra temperaturi de luna iulie. Avem depășiri cu câteva grade ale temperaturilor care ar fi trebuit să fie în mod normal”, a explicat Dan Trifu, vicepreședinte Eco-Civica, la Aleph News.
Recomandări
Citește și
- Vizită nud la muzeu. Ghidul a fost dezbrăcat pe tot parcursul vernisajului
- Ce filme și seriale se lansează în luna noiembrie? Filmul „Jeanne du Barry”, cu Johnny Depp, apare pe 10 noiembrie, în cinematografe
- De ce auzim voci? „Stresul, epuizarea și oboseala te fac să fii un purtător de voci”. Explicațiile psihologului
Partenerii noștri