• Neurolink începe testele cu implanturi cerebrale pe pacienții de suferă de paralizie.
  • Cipul va fi implantat în creier, iar prin gândire se controlează dorința de deplasare.
  • Studiul va folosi un robot pentru a plasa chirurgical o interfață creier-calculator.
  • Neurolink în viitor vrea cu cipuri să trateze autismul, obezitatea, depresia și schizofrenia.

Neuralink începe testele cu implanturi cerebrale pe pacienții cu paralizie, start-up-ul lui Elon Musk de cipuri cerebrale a primit aprobarea și începe recrutarea, scrie Reuters.

Încă nu se știe când încep testele, deocamdată au început recrutările. Elon Musk a declarat că a primit aprobarea din partea unei comisii de evaluare independente, pentru a lansa primul test pe oameni al implantului său cerebral pentru pacienții cu paralizie.

Potrivit companiei, studiul are ca scop testarea siguranței și eficacității interfeței, creier-computer a Neuralink, pentru a permite persoanelor, care au această problemă, să controleze dispozitive externe prin gândire. Acesta va fi implantat într-o regiune a creierului care controlează intenția de a se deplasa.

Recomandări

LASCONI INTRĂ ÎN TURUL 2
LE-O DĂM ÎN VOT!
CUVÂNTUL ZILEI
CINE ESTE CĂLIN GEORGESCU
CE SCRIE PRESA INTERNAȚIONALĂ
PNL VINE CU EXPLICAȚII

Cine poate participa la studiul lui Elon Musk

Cei cu paralizie din cauza leziunilor cervicale ale măduvei spinării sau sclerozei laterale amiotrofice se pot califica pentru studiu, dar nu a dezvăluit câți participanți vor fi înscriși la proces, care va dura aproximativ șase ani până la finalizare. Studiul va folosi un robot pentru a plasa chirurgical o interfață creier-calculator, adăugând că obiectivul său inițial este de a permite oamenilor să controleze o tastatură a computerului. Musk are ambiții mari cu Neurolink. În viitor vrea cu aceste cipuri să trateze obezitatea, autismul, depresia și schizofrenia.

Citește și: