• Persoanele care au bilete la Sphere Experience își încep vizita în Atrium, o zonă plină de exponate de artă și demonstrații tehnice.
  • Ecranul 16K are o suprafață de 160.000 de metri pătrați, echivalentul a mai mult de două terenuri de fotbal și jumătate.
  • Tunurile de vânt, vibrațiile și alte manipulări senzoriale contribuie la imersiune.

Cei din spatele Sferei au început construcția locației în 2018, confruntându-se cu probleme legate de lanțul de aprovizionare cauzate de COVID, cu provocări noi atât în domeniul video, cât și în cel al acusticii și cu un buget în creștere. Chiar înainte de a-și deschide ușile, globul masiv arăta ca o Stea a Morții în plină construcție care se ridica deasupra orizontului Las Vegasului, scrie CNET.

Atrium

Persoanele care au bilete la Sphere Experience își încep vizita în Atrium, o zonă plină de exponate de artă și demonstrații tehnice pe care oaspeții le pot explora în timp ce așteaptă începerea spectacolului.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Acolo sunt prezente scanere volumetrice care îți permit să faci o scanare 3D a ta; lucrări de artă cu tematică AI (poate că se joacă pentru publicul de la CES); și o demonstrație a tehnologiei audio a Sferei, care permite ca diferite limbi sau diferite părți ale unui cântec să fie auzite în diferite zone (similar cu ceea ce am experimentat în timpul vizitei la vărul Sferei, Big Dome din Burbank, unde se poate dezvolta conținut pentru locația din Vegas). Cu toate acestea, vedeta expoziției Atrium este o echipă de roboți Aura, care au fost staționați în diferite puncte din Atrium pentru a răspunde la întrebări, a prezenta demonstrații și a interacționa cu mulțimea.

Ecranul

Ecranul 16K are o suprafață de 160.000 de metri pătrați, echivalentul a mai mult de două terenuri de fotbal și jumătate. Tunurile de vânt, vibrațiile și alte manipulări senzoriale contribuie la imersiune.

Postcard From Earth se simte ca o vitrină a capacităților cinematografice ale Sferei, o mostră a întregii frumuseți pe care planeta Pământ o are de oferit, prezentată într-un format unic capabil să capteze astfel de experiențe în toată plenitudinea lor.

Camera

Majoritatea imaginilor video la 360 de grade capturate și afișate în prezent sunt realizate cu ajutorul unei matrice (două sau mai multe camere care înregistrează simultan), ale cărei imagini sunt asamblate prin intermediul unui software. Echipa Sphere a decis în cele din urmă că trebuie să își facă propria cameră.

Rezultatul este Big Sky, un mastodont cu o rezoluție de 18K care arată mai degrabă ca o armă de război decât ca o cameră de cinema. Din cauza dimensiunii și formei anormale a ecranului, realizatorii de filme care folosesc Big Sky previzualizează imaginile purtând o cască VR, care le poate arăta, de asemenea, unde s-ar afla publicul în interiorul Sferei.

Citește și