• Mercedes-Benz și Microsoft au decis să adauge ChatGPT pe mașinile Mercedes-Benz din Statele Unite.
  • ChatGPT ar face aceste comenzile vocale existente mai fluide și mai naturale și ar putea permite funcții suplimentare, spune Microsoft.
  • Potrivit Microsoft, sistemul ChatGPT poate interacționa, de asemenea, cu alte aplicații pentru a face rezervări la restaurant sau pentru a cumpăra bilete la film.

Mercedes-Benz și Microsoft au decis să adauge ChatGPT pe mașinile Mercedes-Benz din Statele Unite. Vehiculele Mercedes au deja capacități de comandă vocală care permit șoferilor să folosească fraza „Hei, Mercedes”, urmată de o comandă scurtă pentru a regla temperatura în vehicul, pentru a găsi o destinație sau pentru un apel telefonic, scrie CNN.

ChatGPT ar face aceste comenzi vocale mai fluide și mai naturale și ar putea permite funcții suplimentare, spune Microsoft. ChatGPT este un software Microsoft de inteligență artificială generativă care poate angaja un dialog asemănător cu cel uman.

Ce promite ChatGPT șoferilor

În loc să răspundă doar la comenzi simple, sistemul ar putea să se angajeze într-o conversație care să pară mai naturală. Sistemul va fi capabil să rețină contextul în care se discută și să se angajeze într-un dialog de tip back-and-forth cu șoferul sau cu ceilalți pasageri. Cu ChatGPT, sistemul va putea răspunde la o gamă mai largă de solicitări, inclusiv la cele care nu au legătură cu mașina sau cu șoferul. De exemplu, șoferii ar să îl intrebare pe GhatGPT despre o rețetă rapidă sau care este cea mai bună perioadă a anului pentru o excursie în Colorado.

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

Potrivit Microsoft, sistemul ChatGPT poate interacționa, de asemenea, cu alte aplicații pentru a face rezervări la restaurant sau pentru a cumpăra bilete la film.

Posesorii de Mercedes din Statele Unite cu sistemul „infortainment” MBUX vor putea testa sistemul ChatGPT începând cu 16 iunie, folosind comanda vocală „Hei Mercedes, vreau să mă înscriu în programul beta”.

În ultimul deceniu, producătorii de automobile, inclusiv Mercedes, au creat sisteme de comandă vocală tot mai sofisticate pentru vehiculele lor. Acestea sunt prezentate ca fiind mai sigure pentru șoferi decât butoanele sau ecranele tactile, deoarece șoferii nu trebuie să își întoarcă privirea de la drum pentru a le folosi. Totuși, unele cercetări au arătat că procesarea mentală necesară pentru a utiliza comenzile vocale este încă o sursă de distragere a atenției.

Citește și