• Premierul danez Mette Frederiksen a punctat aspectele revoluționare dar și riscurile pe care le aduce Inteligența Artificială.
  • Mette Frederiksen, a citit un discurs tradițional care a fost parțial generat prin ChatGPT.
  • ChatGPT a apărut la sfârșitul anului trecut, demonstrând capacitatea de a imita mintea umană pornind de la cele mai scurte indicații.

Cu ocazia anunțului de închidere al Parlamentului danez pe timpul verii, Mette Frederiksen a ținut discursul tradițional. Ceea ce nu a înțeles nimeni până la jumătatea discursului a fost că toată partea de început a fost scrisă de ChatGPT, scrie NDTV.

Liderul politic s-a oprit brusc și a spus ,,Ceea ce tocmai am citit nu este scris de mine sau de orice alt om”, Mette a continuat spunând ,,Chiar dacă nu a nimerit în totalitate aspecte precum programul de lucru al guvernului sau punctuația…este fascinant dar în același timp terifiant ceea ce poate să facă Inteligența Artificială”.

Discursul generat de ChatGPT a inclus fraze precum: „Am lucrat din greu pentru a coopera cu partidele și pentru a asigura un viitor puternic și durabil pentru Danemarca” și „ Am luat măsuri pentru a combate schimbările climatice dar și pentru a asigura o societate mai etică și incluzivă în care toți cetățenii au șanse egale”.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

Care sunt pericolele dezvoltării ChatGPT-ului?

Succesul programului a declanșat investiții de miliarde de dolari în domeniul Inteligenței Artificiale, nu doar Mette Frederiksen a vorbit despre posibilele pierderi de locuri de muncă și de înlocuirea acestora cu roboți. Și Sam Altman, CEO-ul firmei OpenAi a vorbit despre posibilele pericole pe care le poate aduce dezvoltarea ChatGPT.

Subiectul va fi dezbătut pe parcusul zilei de azi într-o conferință dintre Statele Unite și Uniunea Europeană în Suedia, fiind considerat un subiect de interes mondial.

Citește și: