• Talkington a început să experimenteze inteligența artificială pentru a vedea cât de bine poate scrie detalii din diferite sedințe publice.
  • Talkington a generat un ,,reporter artificial” numit ,,Paul” , care a fost creat pentru a economisi timp jurnaliștilor.
  • Inteligența artificială evoluează rapid și este implementată în diferite locuri de muncă cu sarcini diferite.

Talkington a dezvoltat un ,,reporter artificial” cu inteligență artificială pe care l-a numit ,,Paul” , care are capacitatea de a genera informații din întâlnirile publice, scrie Nieman Lab.

Peter Loforte, fost vicepreședinte la Microsoft, a creat primul ,,reporter artificial” numit ,,Maria” , acest instrument general de inteligență artificială s-a dovedit capabil să participe în mod activ la întâlniri și să rezume cu acuratețe detaliile importante.

Ce a urmat

Acest fapt a atras atenția companiei Talkington, care și-a pus întrebarea: „Dacă ar putea crea și ei un „reporter artificial” care să participe la ședințe, să ia notițe și chiar să scrie mici povești care să nu fie exagerate?”

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

Talkington a colaborat cu Loforte și a reușit să îl creeze pe „Paul”. Scopul pentru care „Paul” a fost creat este unul simplu și anume economisirea timpului pentru jurnaliștii care trebuie să participe la ședințe lungi.

Talkington încă nu a publicat materiale generate de „Paul” deoarce „reporterul artificial” este încă în faza de probe.

Totuși, ,,Maria” a participat la o conferință unde a reușit să genereze materiale, în timp real, pe baza conversației, care a fost una dificilă, abordând subiecte precum criza climatică din Marea Salton.

Citește și: