• Românii preferă plajele din Maldive
  • Suntem pe locul cinci ca număr de turiști din arhipelag
  • I-am depășit pe francezi, nemți sau elvețieni

Maldive este tot mai căutat de noi. Turiștii români i-au depășit ca număr pe cei din alte țări. Astfel, țara noastră se află pe locul cinci în lume în topul țărilor care au trimis cei mai mulți turiști pe insula exotică.

Am reușit să depășim state precum Elveția, Franța, Germania sau SUA, unde salariul mediu și puterea de cumpărare sunt incomparabil mai mari.

Eu cred că au vrut să scape și de frig, dar au fost motivați și de alți factori. Au fost lansate curse charter de către agențiile locale de turism.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR

Adică există zboruri directe. Un alt factor este că destinațiile deschise călatorilor este redus și nu în ultimul rând pentru că Maldive este un arhipelag format din aproape 1200 de insule. De multe ori pe o insulă există doar un singur resort, ceea ce înseamnă un număr de cazuri de Covid relativ mic.

Doar în primele zece zile din ianuarie 2021 aproape 1500 de turiști românii au preferat să se bronzeze pe plajele din arhipelag. Adică 4,7 la sută din totalul vizitatorilor străini, potrivit unui raport al Autorității de turism din Maldive. Dar să știi că nu poți să intri oricum în țară, ci doar pe bază de test PCR Covid, spre deosebire de Mexic sau Republica Dominicană, unde intrarea este liberă.

Thailanda, Republica Dominicană, Mexic, Cuba, Bali, Mauritus erau destinațiile exotice solicitate în mod normal în perioada ianuarie – februarie, însă anul acesta, din cauza restricțiilor, multe dintre ele au fost inaccesibile.