• Securitatea este o miză enormă pentru organizatori, în condițiile în care Parisul este în alertă maximă de atentat.
  • Primele masuri au vizat reducerea prezenței fizice a spectatorilor pe ecartamente la 400.000.
  • Prefectul de poliție dă asigurări că s-au luat masuri împotriva unor eventuale atacuri cu drone.

Mai sunt 200 de zile până la deschiderea JO de la Paris. Securitatea este o miză enormă pentru organizatori, în condițiile în care Parisul este în alertă maximă de atentat, iar ceremonia de deschidere la care sunt așteptați un milion de spectatori va avea loc pe Sena, sub cer deschis.

Organizarea unui eveniment cu delegații israeliene, ucrainene, ruse, iraniene sau americane nu este ușoară. De-a lungul Senei, trebuie securizați nu mai puțin de 13 kilometri. Primele măsuri au vizat reducerea prezenței fizice a spectatorilor pe ecartamente la 400.000 . Fiecare va trebui să se înregistreze online în prealabil pentru a accesa platformele, iar numele fiecărei persoane invitate pentru spectacol trebuie comunicat prefecturii.

Prefectul de poliție dă asigurări că s-au luat masuri împotriva unor eventuale atacuri cu drone. Dar membrii CIO vor să știe dacă există un plan B în cazul unui val de atacuri înainte de ceremonie, de exemplu. Macron spune că există planuri B și C. O altă ipoteză care începe să fie luata în calcul ar consta într-o anulare a marșului sportivilor. Doar spectacolul ar fi menținut pe Sena.

Recomandări

CUM ARATĂ VIITORUL SIRIEI?
UNDE A DISPĂRUT FICO
D. DAVID: MANUALE INSUFICIENTE
ZELE VEDE O ȘANSĂ ÎN TRUMP
MELONI: MUSK E GENIU
TRUMP VREA DRAPELELE SUS

Se așteaptă și o cooperare din partea Airbnb. Statul nu poate forța în prezent compania să furnizeze numele chiriașilor săi. „Va trebui să existe ajustări legale în acest punct. Accesul celor fișati S pentru radicalizare este interzis. Cei 45.000 de agenți prezenți la fața locului nu vor fi suficienți pentru a verifica identitățile tuturor spectatorilor dar fiecare dintre acești indivizi ar trebui să fie urmărit de serviciile de informații înainte de 26 iulie.

Statul a făcut apel la societățile private, însă vicepreședintele Federației Franceze de Securitate Privată spune că în prezent există un deficit de aproape 20.000 de persoane. Armata pare a fi ultima soluție, chiar dacă pentru moment oficial nu este luată în calcul.

Citește și