• Economia Chinei a înregistrat o creștere mai puternică decât se aștepta la începutul acestui an.
  • Producția industrială a urcat cu 6,1% în primul trimestru față de anul trecut, stimulată de creșterea puternică a producției de înaltă tehnologie.
  • Producția de echipamente de imprimare 3D, de stații de încărcare pentru vehicule electrice (VE) și de componente electronice au crescut cu aproximativ 40% față de anul precedent.

Economia Chinei a înregistrat o creștere mai puternică decât se aștepta la începutul acestui an, în mare parte datorită creșterii producției de înaltă tehnologie.

Produsul intern brut (PIB) a crescut cu 5,3% în primul trimestru față de anul trecut, potrivit datelor publicate marți de Biroul Național de Statistică, scrie CNN. Această creștere a depășit estimarea de 4,6%, prognozată într-un sondaj Reuters realizat în rândul economiștilor. De asemenea, a marcat o accelerare față de creșterea de 5,2% din precedentele trei luni.

„Economia chineză a avut un start bun în primul trimestru … punând o bază bună pentru atingerea obiectivelor pentru întregul an”, a declarat Sheng Laiyun, purtător de cuvânt al BNS, la o conferință de presă la Beijing.

Recomandări

CONFLICT ÎN NOUA CALEDONIE
DE CE S-A PRĂBUȘIT ELICOPTERUL CU RAISI
CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
TAYLOR SWIFT, ÎN SLUJBA DOMNULUI
SCARLET JOHANSSON CRITICĂ OPENAI

Laiyun recunoscut că „fundația pentru stabilitate și îmbunătățire economică nu este încă solidă”.

Producția industrială a urcat cu 6,1% în primul trimestru față de anul trecut, stimulată de creșterea puternică a producției de înaltă tehnologie.

Producția de echipamente de imprimare 3D, de stații de încărcare pentru vehicule electrice (VE) și de componente electronice au crescut cu aproximativ 40% față de anul precedent.

Citește și