Angajații muncesc mai puțin. Angajator: „Acest la belle epoque în care trăim face angajatul să își dorească din ce în ce mai puțin să progreseze profesional
  • Angajații lucrează acum cu aproximativ 4 ore mai puțin pe săptămână, comparativ cu 2021.
  • Eficiența generală a rămas neschimbată, chiar dacă programul s-a redus cu aproape o oră.
  • Republica Dominicană este prima țară care introduce săptămâna de muncă de 4 zile.

Ești gata pentru săptămâna de lucru de 4 zile? Facem pași mici. Ziua de muncă a scăzut cu aproape o oră în ultimii 3 ani, arată un nou raport ActivTrak. Analiza a arătat că ziua tipică de lucru a fost de 9 ore și 5 minute la sfârșitul anului 2023. Erau numărate 9 ore și 52 de minute la începutul anului 2021.
Cu mai multe informații vine Oana Botolan, expert HR. „Cred că activitatea angajaților, vedem cu toții, se schimbă, se îndreaptă spre o flexibilizare. Vorbim despre acest lucru de ceva timp. Este evident faptul că oamenii preferă să lucreze concentrat într-un anumit interval orar. Dar să își aloce timp și pentru obiectivele personale”, notează expertul.

Productivitatea angajaților a rămas neschimbată

Deși angajații lucrează mai puține ore pe săptămână, productivitatea lor a rămas neschimbată.
Totuși, aceștia și-au terminat sarcinile într-un timp mai scurt. O explicație are Marius Luican, antreprenor. „Acest la belle epoque în care trăim face angajatul să își dorească din ce în ce mai puțin să progreseze profesional, să aibă obiective profesionale, să aibă credințe profesionale. Multe dintre credințe au fost distruse. Astăzi, din perspectivă profesională, credem în din ce în ce mai puține lucruri. Uitați-vă câte mituri există și câte curente la nivel global care mă îndreaptă către alte tipuri de preocupări, dezvoltare personală, regăsirea fiecăruia dintre protagoniști într-o măsură sau alta”, arată antreprenorul.

Cifrele arată că pentru o organizație cu 1.000 de angajați, dezechilibrul care elimină angajații fie prin suprasolicitare ori prin „subsolicitare” poate ajunge la pierderi potențiale de 2,1 milioane de dolari, echivalentul a 70 de angajați. Un studiu Gallup din luna ianuarie îți arată că anual lipsa de implicare și momentele de burnout îi costă pe angajatori 1,9 trilioane de dolari. În același timp angajații se simt tot mai deconectați de angajatori și din ce în ce mai confuzi în ceea ce privește așteptările acestora.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?

Citește și