• Ziua Teatrului a fost instituită în 1961 de către Institutul Internaţional de Teatru.
  • Ziua Internațională a Teatrului se sărbătoreşte la nivel mondial din anul 1962.
  • Teatrul, așa cum îl cunoaștem astăzi, își are originile în Grecia Antică.

Astăzi este Ziua Internațioală a Teatrului. Această zi este instituită în anul 1961 de către Institutul Internaţional de Teatru şi se sărbătoreşte la nivel internaţional din anul 1962 în data de 27 martie.

După o comă suferită din cauza pandemiei și o reticență cât mai mare, pare că pulsul își revine. Barometrul de consum cultural a lansat la finalul anului trecut un raport cu privire la anul 2022. Cum arătau lucrurile în urmă cu 2 ani? Cam 80% dintre români nu fuseseră niciodată la teatru, participarea fiind de doar 20%, dar setea de teatru revine.

Nu avem date ale barometrului cultural, dar avem totuși niște informații concrete. În 20 de minute de când s-au pus la vânzare biletele din repertoriul Teatrului Bulandra, s-au epuizat 4 spectacole „Tatăl” și 3 spectacole „Oedip”, vorbim de 4.550 de bilete. Teatrul Independent scoate ușor capul la lumină după ce a stat ascuns pe toată perioada pandemică. Înainde de Covid, teatrul independent părea că prinde rădăcini.

Recomandări

RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
DE CE E ROȘU PORTRETUL REGELUI?
TRUMP „ÎNGHEAȚĂ” ÎN TIMPUL DISCURSULUI
CINE E MUHAMMAD MUKHABAR?
CONTRACTELE LUI ALTMAN

Platon spunea „Teatrul este mimesis”, imitație, apoi vine discipolul lui, Aristotel care adaugă „Teatrul înseamnă cunoaștere”, cunoaștere de orice fel.

Citește și