- Platforma Book Riot publică o selecție de 25 de cărți de Crăciun.
- Pentru luna decembrie, selecțiile „citEști” sunt dedicate volumelor semnate de autoare.
- Monica Pillat îți dă curaj în „Invitaţie la vis- Opt poveşti vindecătoare”.
Dincolo de agitație, zilele care pregătesc sărbătorile le dedici și căutării. Cauți cadouri, dar și lucruri care să te ajute să redescoperi înțelesul zilelor de Crăciun.
Clasicii îți spun poveștile care durează
Platforma Book Riot publică o selecție de cele mai bune 25 de cărți de Crăciun din toate timpurile. De pe listă nu lipsesc „Poveste de Crăciun” de Charles Dickens, cu Ebenezer Scrooge, omul de afaceri bătrân și zgârcit, care este vizitat de trei spirite ale Crăciunului — Spiritul Crăciunului Trecut, Spiritul Crăciunului Prezent și Spiritul Crăciunului Viitor ori „Scrisori de la Moș Crăciun”, de J.R.R. Tolkien, unde urmașii scriitorului au adunat scrisorile primite în familie din 1920 până în 1943 din partea celui care le pregătea cadourile tradiționale.
Lista clasicilor continuă cu povestea „Cum a furat Grinch Crăciunul” de Dr. Seuss, istoria monstrulețului țâfnos care, deranjat de festivități, vrea să suspende sărbătoarea dar descoperă că spiritul Crăciunului este mai important decât cadourile. Dacă ești în căutarea unor povești tradiționale, te ajută „Cartea de Crăciun”, de Selma Lagerlof. Ai mai putea să adaugi și ceva clasic din zona crime, „Crăciunul lui Poirot” de Agatha Christie fiind aproape de nelipsit.
Surprizele îți îmbrățișează lumea
Poți începe cu „Iarna”, al doilea roman din cvartetul anotimpurilor de Ali Smith, în care este vorba despre puterea poveștilor dar și despre speranța de dincolo de ceea ce pare fără ieșire. Albumul „Crăciunul Regal”, semnat de Majestatea Sa Margareta a României, A.S.R și de ASR Principele Radu, cu o călătorie prin festivitățile regale de peste un secol și jumătate, privind festivitățile și intimitatea într-o familie aflată în centrul atenției publice. Nu uita cartea semnată de Monica Pillat, „Invitaţie la vis- Opt poveşti vindecătoare”, volumul în care povestea devine evadarea din lumea apăsătoare de zi cu zi.
Citește și