• Zelenski a avertizat că dacă Rusia ar lovi o țară NATO ar fi începutul celui de-al Treilea Război Mondial”.
  • Mi se pare că Olaf Scholz este conștient de acest risc”, a spus Zelenski.
  • El și-a exprimat dezamăgirea față de refuzul Germaniei de a furniza Ucrainei rachete de croazieră puternice Taurus.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că se teme că conflictul ucrainean va escalada într-un al Treilea Război Mondial dacă agresiunea rusă nu va fi stăpânită cu sprijinul aliaților occidentali ai Kievului, scrie The Independent.

Într-un interviu acordat duminică radiodifuzorului public german ARD, Zelenski a avertizat că dacă Rusia ar lovi o țară NATO ar fi începutul celui de-al Treilea Război Mondial”.

Mi se pare că Olaf Scholz este conștient de acest risc”, a spus Zelenski. De asemenea, el a îndemnat Germania să își folosească greutatea economică pentru a obține mai mult sprijin pentru Ucraina în lupta împotriva Rusiei din partea partenerilor UE, în contextul în care există perspectiva unei potențiale diminuări a ajutorului militar din partea SUA din cauza obiecțiilor republicanilor din Congres.

Recomandări

RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
DE CE E ROȘU PORTRETUL REGELUI?
TRUMP „ÎNGHEAȚĂ” ÎN TIMPUL DISCURSULUI
CINE E MUHAMMAD MUKHABAR?
CONTRACTELE LUI ALTMAN

Pasivitatea din partea Statelor Unite sau lipsa de sprijin ar fi un semnal negativ”, a spus el. Întrebat dacă Berlinul va juca un rol mai important în acest caz dacă ajutorul din partea SUA se va epuiza, Zelenski a răspuns: Germania poate reuși să consolideze UE. Multe țări au relații economice importante cu Germania, iar economia lor depinde de deciziile Germaniei, deoarece Germania are o economie puternică”.

De asemenea, el și-a exprimat dezamăgirea față de refuzul Germaniei de a furniza Ucrainei rachete de croazieră puternice Taurus și a sugerat că Germania nu și-a asumat rolul pe care ar fi trebuit să îl joace în prima ocupație a Ucrainei”.

El a afirmat că răspunsul slab al Occidentului la invazia Rusiei în Crimeea în 2014 a încurajat Moscova să lanseze invazia la scară largă în 2022 și a spus că responsabilitatea merge dincolo de răspunsul Germaniei. Nu este vorba doar de Olaf Scholz”, a spus el. Îi privește pe liderii europeni și pe SUA”.

Citește și