• Autoritățile au declarat că atacul de duminică dimineața a coincis cu pregătirile pentru vizitele de Anul Nou.
  • Atacul a permis evadarea a 25 de deținuți, inclusiv a lui Ernesto Alfredo Pinon de la Cruz, cunoscut și sub numele de El Neto”.
  • Procurorul de stat Roberto Javier Duarte a declarat luni, într-o conferință de presă separată, că autoritățile de stat vor curăța complet sistemul penitenciar”.

Un atac asupra unei închisori din orașul mexican de frontieră Juarez s-a soldat cu 19 morți și a permis evadarea unui lider de cartel împreună cu alte două duzini de prizonieri, au anunțat luni autoritățile. Un grup înarmat, care se deplasa în vehicule blindate, a lansat atacuri aproape simultane asupra închisorii și a secției de poliție municipale, a declarat ministrul Apărării, Luis Crescencio Sandoval, într-o conferință de presă.

Autoritățile au declarat că atacul de duminică dimineața a coincis cu pregătirile pentru vizitele de Anul Nou. Inițial, acestea au spus că bilanțul morților a fost de cel puțin 14, dar luni, a spus Sandoval, acesta a crescut la 19: 10 gardieni, șapte prizonieri și doi atacatori.

Atacul a permis evadarea a 25 de deținuți, inclusiv a lui Ernesto Alfredo Pinon de la Cruz, cunoscut și sub numele de El Neto”. Pinon este un pistolar de top al cartelului Los Mexicles”, cu sediul în Juarez-, a declarat ministrul Securității, Rosa Icela Rodriguez, în cadrul conferinței de presă.

Recomandări

RADU MAZĂRE A FOST ELIBERAT CONDIȚIONAT
MACRON: „EUROPA NOASTRĂ ESTE ÎN PERICOL”
ZELENSKI MERGE LA MADRID
VARA ÎȘI INTRĂ ÎN DREPTURI
PREMIERĂ ÎN MEDICINĂ
CUM CREȘTEM PRODUCȚIA DE PORUMB

Autoritățile federale au fost chemate să intervină pentru a limita tulburările. Ulterior, acestea au găsit o zonă VIP” în închisoarea administrată de stat, cu droguri și bani, a declarat Rodriguez, care a criticat administrația statului Chihuahua. „Aceasta este responsabilitatea statului, pentru că autoritățile federale nu pot interveni în aceste locuri”, a spus Rodriguez.

Ea a adăugat că autoritățile de stat nu au cerut ca vreun deținut periculos, precum El Neto”, să fie transferat din închisoarea supraaglomerată într-o locație de securitate superioară. Procurorul de stat Roberto Javier Duarte a declarat luni, într-o conferință de presă separată, că autoritățile de stat vor curăța complet sistemul penitenciar” ca răspuns la atac și că cei vinovați de corupție vor fi urmăriți în justiție.