• Marcel Ciolacu a prezentat Guvernului măsurile fiscale care vor fi implementate în perioada următoare.
  • Premierul vrea și creșterea taxelor pentru produsele precum alcoolul, tutunul, băuturile zaharoase și, ulterior, jocurile de noroc.
  • Boloș: România trebuie să reducă deficitul bugetar

Ieri, Premierul Marcel Ciolacu a prezentat Guvernului un set de măsuri fiscale pentru perioada următoare. Măsurile includ supraimpozitarea produselor de lux, a articolelor asociate viciilor, o taxare suplimentară a băncilor, reducerea fraudei și evaziunii fiscale, precum și diminuarea cheltuielilor de stat, scrie ZF.

„Taxăm suplimentar profitul băncilor şi, mai ales, venim cu o nouă filozofie în cazul companiilor mari, care vor plăti un impozit de minim 1% din cifra de afaceri. Este o măsură de echitate, pe care o propun de doi ani, de când eram în Opoziţie, ca marile companii să plătească măcar la nivelul minim al unei companii româneşti. Avem însă grijă ca investiţiile acestor mari firme, sume importante, să fie protejate, fiind eliminate din calculul acestui impozit”, a spus Ciolacu.

Totodată, premierul vrea și creșterea taxelor pentru produsele precum alcoolul, tutunul, băuturile zaharoase și, ulterior, jocurile de noroc.

Recomandări

IDF L-A UCIS PE MUSTAHA
CELINE ÎL IA PE RIDER
ISRAELUL VREA RIPOSTA
LASCONI NU A LUCRAT LA SRI
BOTTEGA VENETA LANSEAZĂ PARFUMURI
UK ACORDĂ SUVERANITATE

Boloș: România trebuie să reducă deficitul bugetar

Marcel Boloş, Ministrul Finanţelor, a declarat miercuri seara că deficitul bugetar din România a atins suma de 42,53 miliarde de lei şi că este necesară luarea unor măsuri pentru a-l ajusta, în conformitate cu angajamentele față de Comisia Europeană.

„La sfârşitul acestui an, ţinta de deficit bugetar asumată de către România a fost de 4,4% din PIB, iar în luna mai deja aveam un deficit bugetar de 2,33% din PIB, pentru ca mai apoi în iunie am avut 2,34%, în iulie 2,44% şi în curând o să comunicăm şi datele oficiale pentru luna august. Deficitul pe care-l avem înregistrat este de 2,66% din PIB, adică 42,53 miliarde lei, ceea ce creează pe bună dreptate la nivelul CE îngrijorări din perspectiva evoluţiei deficitului bugetar şi a felului în care România va reuşi să îşi respecte angajamentele pe care şi le-a asumat în relaţia cu CE”, a spus Marcel Boloş.

Citește și: