• Fabio Rampelli, membru al camerei inferioare a deputaților, a introdus legislația, care este susținută de prim-ministru.
  • Proiectul de lege prevede ca oricine ocupă o funcție în administrația publică să aibă cunoștințe scrise și orale și să stăpânească limba italiană”.
  • Legea ar interzice utilizarea limbii engleze în documentele oficiale.

Italienii care folosesc engleza și alte cuvinte străine în comunicările oficiale ar putea fi sancționați cu amenzi de până la 100.000 de euro, în conformitate cu noua legislație introdusă de partidul Frații din Italia al premierului Giorgia Meloni, informează CNN.

Fabio Rampelli, membru al camerei inferioare a deputaților, a introdus legislația, care este susținută de prim-ministru, ceea ce ar introduce amenzi de zeci de mii de euro. Deși legislația cuprinde toate limbile străine, aceasta vizează în special anglomania” sau utilizarea cuvintelor englezești, despre care proiectul afirmă că înjosește și mortifică” limba italiană, adăugând că este și mai rău deoarece Regatul Unit nu mai face parte din UE.

Proiectul de lege, care nu a fost încă supus dezbaterii parlamentare, prevede ca oricine ocupă o funcție în administrația publică să aibă cunoștințe scrise și orale și să stăpânească limba italiană„. De asemenea, interzice utilizarea limbii engleze în documentele oficiale, inclusiv acronimele și denumirile” funcțiilor din cadrul companiilor care operează în țară. În caz contrar, italienii ar avea de plătit chiar sute de mii de euro.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Entitățile străine ar trebui să aibă ediții în limba italiană ale tuturor regulamentelor interne și ale contractelor de muncă, potrivit unui proiect de lege consultat de CNN. Nu este doar o chestiune de modă deoarece moda trece, ci anglomania are repercusiuni asupra întregii societăți”, se arată în proiectul de lege.

Primul articol al legislației garantează că, chiar și în birourile care au de-a face cu străini care nu vorbesc italiana, italiana trebuie să fie limba principală folosită. Articolul 2 ar urma să facă italiana obligatorie pentru promovarea și utilizarea bunurilor și serviciilor publice pe teritoriul național”. Nerespectarea acestui lucru ar putea atrage amenzi între 5.000 de euro și 100.000 de euro.

Citește și: