• Ca să nu fie uitaţi de clienţi, patronii de restaurante organizează evenimente culinare inedite în natură.
  • La Cluj, Roxana a avut parte de o cină savuroasă chiar în Parcul Etnografic din oraş, alături de prietenii ei.
  • Ca să participi la un astfel de eveniment trebuie să îţi cumperi bilet online, care costă în jur de 250 de lei.

În vreme ce pandemia a falimentat sute de afaceri, unii patroni de restaurante găsesc soluţii să se reinventeze.

La Cluj, zeci de oameni au luat cina în aer liber în Parcul Etnografic după ce restaurantul lor preferat a ieşit din zona de confort.

Roxana şi-a cumpărat bilet online ca să poată participa la evenimentul culinar unic, cu meniu de degustare cu pairing de vin. Toate preparatele au fost pregătite la faţa locului de mâinile pricepute ale bucătarilor chefi.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN

Restaurantul nu este la primul eveniment de acest gen, iar săptămânal îşi propune să schimbe locaţia şi meniul ca tu să fii suprins.

Meniul restaurantului este inspirat din bucătăria tradițională românească

Reporter: Aici ce avem?

Ionuţ Crişan, bucătar chef: O zamă clară cu răzălăi, o reinterpretare a supei tradiţionale de pui, dar de data asta avem o supă strict vegetariană. Dintr-un consommé de legume, solidificată, făcută cu răzălăi, tăieţeii tradiţionali ardeleneşti făcuţi cu făină şi ou.

„Niciodată nu am crezut că o zamă de razalăi poate să fie solidă. Foarte faină experienţa. Meniul e bazat pe produse româneşti. Suntem în spaţiul acesta tradiţional românesc, e chiar foarte fain locul”, afirmă Roxana, clientă.

„Ducem simplitatea produselor tradiționale românești la un alt nivel”

„Având în vedere că a fost o perioadă destul de dificilă pentru tot ce înseamnă HoReCa, a trebuit să ne reinventăm.

Astăzi avem un meniu de degustare de opt course-uri, e inspirit din bucătăria tradiţională. Mă refer că folosim elemente cât mai basic şi cât mai la îndemâna tuturor, dar din simplitatea lor noi vrem să le ducem la un alt nivel, la ceva extraordinar”, spune Iulian Neagu, manager de restaurant.

„O nouă poartă către experiențele culinare”

„Mi-a fost dor şi mă bucur că s-au gândit ei să deschidă aici o nouă poartă spre experienţele culinare. Foarte interesant. Nu m-am aşteptat ca produsele locale să fie puse în scenă într-o asemenea manieră”, mărturisește Dan Ciulea, client.