Orban, îngrijorat de faptul că terasele nu mai respectă regulile de distanțare socială. Guvernul va decide miercuri dacă va adopta noi măsuri de relaxare

Sursă foto: Profimedia
  • Premierul Ludovic Orban este îngrijorat de nerespectarea regulilor de distanțare socială.
  • El a spus că pe plajă la început distanțarea a fost conformă, însă încetul cu încetul s-a intrat „într-o devălmășie și nu s-a mai respectat nicio regulă”.
  • „Sigur, înțeleg că e aglomerație, dar și pe terase trebuie respectate regulile. Poate trebuie gândită o altfel de programare a mersului la masă”, adaugă Orban.

Premierul Ludovic Orban s-a declarat îngrijorat de faptul că terasele nu mai respectă regulile de distanțare socială.

„Miercuri voi convoca toți miniștri și toate instituțiile care au atribuții de control pentru a face o analiză a planului de măsuri pentru a asigura respectarea regulilor. S-a văzut clar că în foarte multe locuri nu s-au respectat regulile și există un risc de transmitere a virusului crescut din cauza nerespectării acestor reguli”, a declarat Ludovic Orban.

El a spus că pe plajă la început distanțarea a fost conformă, însă încetul cu încetul s-a intrat „într-o devălmășie și nu s-a mai respectat nicio regulă”.

„Sigur, înțeleg că e aglomerație, dar și pe terase trebuie respectate regulile. Poate trebuie gândită o altfel de programare a mersului la masă. Chiar m-am îngrijorat. Am văzut niște imagini… Aproape nu s-a mai respectat nicio regulă”, a adăugat el.

Premierul, întrebat despre ședința organizată fără restricții la Iași de PNL, a spus: „Din câte știu, a fost o întrunire în aer liber, la o locație în aer liber. Eu nu am participat la acea întâlnire”.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a spus duminică, la Digi 24, că autorităţile analizează zone precum Valea Prahovei şi litoralul, întrucât „acolo se respectă cel mai puţin regulile”.