• Ron:„Cancerul la creier trebuia să mă omoare. În schimb, mi-a dat o a doua viață”.
  • Un diagnostic devastator l-a determinat pe un reporter să-și revizuiască trecutul – și să-i repare greșelile.
  • GBM este poreclit Terminator, din cauza naturii sale agresive, incurabile. Peste 10.000 de cazuri sunt diagnosticate în Statele Unite în fiecare an.

Boala poate să aducă de mult ori panică și tristețe, dar uneori, poveștile unor oameni care câștigă bătălia cu boli incurabile te pot inspira să mergi mai departe. Una dintre aceste povești inspiraționale este cea a lui Ron Norland, reporter la New York Times.

Ron este un reporter cu o carieră de peste 40 de ani, care a călătorit în peste 150 de țări. Iar după ce a ieșit dintr-o operație pe creier de unde i-a fost extras un glioblastom, un cancer malign de gradul 4, doctorul i-a spus că mai are doar 15 luni de trăit, asta undeva în iulie 2019, în ziua în care împlinea 70 de ani.

Moartea nu i-a fost străină pentru că el acoperise războaiele din Cambodgia în 1978, din Irak și Afganistan dar niciodată nu s-a gândit că o să fie și el pe lista morții.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT
FT: UE ARE TIMP, SUA AU BANI

Pentru Ron, ziua operației a fost prima zi din a doua viață. Mai ales că citise despre un doctor care trăise cu o tumoră canceroasă 18 ani. Deci practic și-a dat seama că tocmai s-a deschis o nouă perspectivă în viața lui, mai ales că după operație l-au întâmpinat cei trei copii ai lui și practic era pentru prima dată când au fost cu toții împreună în ultimii ani. În acel moment a știut cât de profund este iubit.

Dacă o tumoare mortală pe creier era prețul pe care trebuia să-l plătescă, Ron a considerat-o o afacere corectă. Cea mai mare provocare a fost chimioterapia, radiațiile și steroizii care au scos tot ce e era mai rău din el. După s-a apucat să scrie o carte despre experința sa jurnalistică și trăitul cu această boală; 6% dintre cei cu GMB supraviețuiesc 5 ani.

Scrierea acestei cărți second live i-a dat oportunitatea de a-și recapacita întreaga viață și de a-și dea seama de greșelile din viața lui. Acum, la 40 de luni de la chirurgie, se simte bine și visează cum să trăiască cu iubita lui în sudul Italiei, unde să crească o livadă de portocalii și să stea pe o terasă deasupra mării.

Citește și