• Contul lui Alex Jones de pe platforma X a fost reactivat, după cinci ani după ce Twitter l-a interzis permanent.
  • Elon Musk a reinstalat contul după ce a consultat utilizatorii platformei X cu privire la această problemă.
  • Jones este cunoscut pentru că a afirmat în mod fals că împuşcăturile din 2012 de la şcoala Sandy Hook au fost înscenate.

Elon Musk a decis să-i redea contul lui Alex Jones, fondatorul Infowars, de pe platforma X, care fusese interzis permanent de pe platformă, cunoscută anterior ca Twitter, acum mai bine de cinci ani, scrie Business Insider.

Jones, un comentator de extremă dreapta, notoriu pentru promovarea teoriei conspirației despre tragedia de la școala Sandy Hook din 2012 potrivit căreia totul ar fi fost o farsă, a revenit pe platformă duminică și a repostat mai multe mesaje festive. Musk i-a redat contul lui Jones după consultarea utilizatorilor printr-un sondaj. Rezultatele au arătat că 70,1% dintre utilizatorii care au participat au fost în favoarea readucerii lui Jones pe platformă. „Oamenii au vorbit, și așa va fi”, a scris Musk duminică dimineața.

De când a cumpărat X în octombrie 2022, Musk a reactivat mai multe conturi notorii interzise, printre care cele ale lui Donald Trump, Andrew Tate și Kanye West. Cu toate acestea, până pe 7 decembrie, Musk refuzase să ia în considerare restabilirea contului lui Jones, în ciuda angajamentului său pretins față de libertatea de exprimare pe platformă. Invocând opiniile lui Jones despre tragedia de la Sandy Hook, Musk a declarat anul trecut că nu are „milă pentru nimeni care ar folosi moartea copiilor pentru propriul câștig, politică sau faimă”.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Jones a fost supus la numeroase provocări legale ca rezultat al răspândirii teoriei conspirației despre Sandy Hook. În noiembrie 2022, Jones a fost obligat să plătească peste 1,4 miliarde de dolari ca despăgubire a familiilor a opt victime ale împușcăturilor de la Sandy Hook, care îl acuzaseră pe Jones de defăimare. Jones utilizase platforma sa Infowars pentru a-i acuza pe aceștia că ar fi „actori de criză”, expunându-i astfel la hărțuire și amenințări cu moartea.

Twitter l-a interzis pe Jones în septembrie 2018, declarând că tweet-urile și videoclipurile sale încălcau „politica de comportament abuziv” a companiei. Jones postase un videoclip în care striga la un reporter CNN și îi spunea că are „ochii unui șobolan”.

Când utilizatorii i-au adus aceasta în atenție lui Musk pe 7 decembrie, acesta a răspuns: „Aceasta cu siguranță nu este un motiv valid pentru suspendare.”

Citește și