• Un studiu de la Johns Hopkins, din SUA și Universitatea din Lodz, din Polonia, arată că 4.000 de pași pe zi sunt sunt suficienți ca să fii sănătos și în formă.
  • Fiecare 1.000 de pași peste cei 4.000, până la 20.000, reduc riscul de deces prematur cu 15%.
  • Potrivit OMS, activitatea fizică insuficientă este a patra cauză de deces la nivel mondial și este responsabilă pentru 3,2 milioane de morți în fiecare an.

Telefonul, brățara de fitness sau ceasul inteligent îți semnalează toate când ajungi la 10.000 de pași pe zi. Nu îi faci? Nicio problemă, un studiu de la Johns Hopkins, din SUA și Universitatea din Lodz, din Polonia, arată că 4.000 de pași pe zi sunt sunt suficienți ca să fii sănătos și în formă.

Studiul a pus cap la cap date din 17 studii separate, la care au participat 227.000 de oameni. A concluzionat că riscul de deces prematur poate fi redus la oameni care fac cel puțin 3867 de pași pe zi.
Peste 2.300 de pași sunt suficienți pentru a aduce beneficii pentru inimă și vasele de sânge. Și cu cât faci mai mulți, cu atât mai multe beneficii poți avea.

Fiecare 1.000 de pași peste cei 4.000, până la 20.000, reduc riscul de deces prematur cu 15%, scrie BBC. Riscul de deces din cauza bolilor cardiovasculare începe să scadă de la 2.337 de pași pe zi. Fiecare 500 de pași în plus reduc riscul de deces din cauza bolilor de inimă cu 7%.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
COPIII ROMÂNI, AFECTAȚI DE BOLI PSIHICE
O NOUĂ MISIUNE NASA
FRANȚA ÎȘI RECUPEREAZĂ RECORDUL MONDIAL
CE PROGRAM ARE MUSK

Cu cât mergi mai mult, cu atât mai bine, dar oamenii de știință nu au trecut de pragul de 20.000 de pași pe zi, ca să vadă care sunt efectele plimbărilor foarte lungi asupra sănătății.

Au fost observate beneficii pentru toate genurile și vârstele, cu precizarea că mersul pe jos le face cel mai bine celor care au mai puțin de 60 de ani, pentru că au un stil de viață sănătos cât sunt încă tineri.

Potrivit OMS, activitatea fizică insuficientă este a patra cauză de deces la nivel mondial și este responsabilă pentru 3,2 milioane de morți în fiecare an.

Citește și

Băile cu gheață: beneficii sau riscuri? „Șocul la apa rece cauzează moartea a 60% dintre persoanele care practică asta”

Ce scrie presa internațională despre filmul lui Radu Jude: „Cel mai sănătos film al anului”

Japonia vrea să deverseze în ocean apa de la Fukushima. Dan Trifu: Pericolul nu este doar pentru flora și fauna din ocean, dar și pentru omenire