• Raed Arafat a spus că doar România a mai păstrat tradiția medicului pe ambulanță.
  • Arafat a explicat că sunt țări, precum SUA sau Israel, care nu au deloc medici pe ambulanță.
  • Tatăl copilului vrea să dea în judecată serviciul.

Serviciul de Ambulanță din Botoșani este anchetat după ce un copil de trei ani a murit într-o autospecială, relatează Digi24.

„Nici Statele Unite, nici Israel, sunt țări care nu au medici deloc pe ambulanță, noi suntem dintre țările care au păstrat tradiția de a avea medic pe ambulanță, de a avea medic la consultații, de a avea medic pe mașinile de terapie intensivă și pe elicoptere”, a spus Raed Arafat.

„Faptul că s-a ajuns acolo și este un caz care necesită medic, atunci ambulanța respectivă putea să cheme sprijin la întâlnire sau la fața locului”, a mai spus Raed Arafat.

Recomandări

ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ
TRUMP ÎL ACUZĂ PE BIDEN
PROFESORII VOR LUCRA CU A.I.
INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN BRAZILIA
APPLE ÎȘI CERE SCUZE
SCHIMBAREA DE SEX AJUNGE ÎN ROMÂNIA

Cazul copilului din Botoșani

Copilul din Botoșani s-a simțit rău miercuri noaptea, iar părinții au sunat la Salvare. Salvarea a sosit la locație fără a avea un asistent medical.

„Pentru treaba asta, că nu a fost medic în ambulanță, vreau să-i dau în judecată. Pentru că prin apel – și sunt sigur că apelul este înregistrat la ei, o să-l cer și pe acela, apelul la 112 este înregistrat, din ce știu eu – s-a cerut SMURD, nu o ambulanță simplă”, a spus tatăl copilului mort din Botoșani.