
- Radiaţiile solare îţi pot provoca pete albe pe piele, o afecţiune care nu se tratează.
- Medicul Dermatolog Mihaela Leventer îţi spune că hipomelanoza nu se recolorează.
- Cristina a fost aproape de a se confrunta cu această leziune a pielii.
Te bucuri de vară şi abia aştepţi să ai puţin timp liber pentru a merge la piscină sau pentru a da o fugă până la mare? Cu siguranţă nu-ţi va lipsi din geantă crema cu protecţie solară.
Însă, trebuie să ştii că este recomandat să folosești această cremă în fiecare zi. Când porţi tricouri, rochii sau ţinute care îţi descoperă părţi ale corpului, trebuie să ai grijă de pielea ta pentru a nu dezvolta pete albe.
După numeroase vacanţe petrecute la mare, Cristina s-a speriat la apariţia unor semne care îi creau disconfort. Totuși, ea este un caz fericit: a ajuns la dermatolog înainte să fie prea târziu.
„După o expunere îndelungată la soare am avut câteva pete pigmentare şi câteva aluniţe. Am fost la dermatolog, care mi-a recomandat un tratament pe care l-am urmat şi, astfel, am reuşit să scap”, mărturisește Cristina.
„Aplic o cremă cu factor de protecţie 50, 30, depinde. Chiar și iarna”, a adăugat Cristina.
TOP ARTICOLE
- Ce avere are ÎPS Teodosie. Deține proprietăți de milioane de euro și are un salariu cât al președintelui Iohannis
- Dorel Săndesc, după acuzațiile de omor de la ATI Sibiu: „Să ne ancheteze pe noi și să vină curajoșii care ard măștile să trateze persoanele din ATI”
- Hepatocitoliza, noua particularitate a valului trei de coronavirus, explicată de Beatrice Mahler
Hipomelanoza: Explicația dermatologului
„Genul acesta de leziune reprezintă incapacitatea pielii de a se apăra împotriva agresiunii luminoase şi poate să apară o astfel de problemă la persoanele care au stat mult timp la soare de-a lungul vieţii.
De obicei, este o problemă a persoanelor vârstnice, dar am întalnit-o şi la persoane tinere, care au făcut solar sau care îşi petrec mult timp expuse la lumină.
E un semnal de alarmă, că a ajuns cât am stat de-a lungul timpului şi trebuie să stăm cu foarte multă precauţie şi măsură.
Din păcate, hipomelanoza gutată nu se recolorează”, a explicat Mihaela Leventer, Medic Dermatolog.
- Un jandarm, găsit împușcat în cap la Centrala Nucleară Cernavodă
- O fostă angajată la ATI Sibiu, mărturii cutremurătoare despre pacienții COVID sedați și imobilizați. Atunci, spitalul se afla sub conducere militară
- Inter Milano împlinește azi 113 ani. Istoria clubului, legată de români precum Chivu și Mircea Lucescu
- Fiica criminalului din Onești, dispusă să facă orice pentru a-și vedea tatăl: „De ce autoritățile nu au luat măsuri? Nu l-a luat nimeni în seamă”
- Decizie istorică: Federația engleză a semnat un contract pentru meciurile de fotbal feminin. Unde se vor putea vedea
Partenerii noștri