Un nou sondaj realizat pe un eșantion de 2.000 de americani, care le-a cerut părerea cu privire la schimbările climatice și la impactul acestora asupra sănătății lor, a arătat că 74% dintre ei sunt îngrijorați în mod activ de schimbările climatice – în timp ce 22% nu cred în ele, scrie Study Finds .

Schimbările climatice afectează corpul și mintea?

Aspectele schimbărilor climatice care îngrijorează cel mai mult includ creșterea temperaturilor (34%), valurile de căldură (32%), topirea calotelor glaciare (30%) și inundațiile (30%). Ținând cont de toate acestea, cei care cred în schimbările climatice au împărtășit, de asemenea, că sunt îngrijorați de impactul imediat al acestora asupra sănătății lor mintale (73%) și a sănătății fizice (71%).

Respondenții au împărtășit că se confruntă în mod regulat cu alergii sezoniere (52%), stres și anxietate (52%) și probleme de somn (50%). Pentru cei care cred în schimbările climatice (puțin peste 1.500 de respondenți), lucrurile par să se înrăutățească. Aproape șapte din 10 cred chiar că acestea au deja un impact asupra sănătății lor fizice (68%) și mentale (66%).

Recomandări

NETANYAHU: VOM ELIMINA HAMAS
BRITANICII SE PREGĂTESC DE ALEGERI
PUTIN EXTINDE RĂZBOIUL HIBRID
IRLANDA, SPANIA ȘI NORVEGIA SPUN DA UNUI STAT PALESTINIAN
PREȚ RECORD PENTRU O PANĂ
CE VIZITEZI ÎN MAREA BRITANIE

Mai mult, dintre cei intervievați care cred în schimbările climatice și care sunt într-adevăr îngrijorați de acestea (puțin peste 1.400 de respondenți), 70% sunt de acord că schimbările climatice sunt un factor principal care contribuie la stresul lor și 81% sunt îngrijorați de impactul acestora asupra generațiilor viitoare.

Alergiile sezoniere, stresul și anxietatea

În plus, 70% dintre cei care suferă de alergii sezoniere minimalizează adesea gravitatea simptomelor lor. De fapt, 69 la sută dintre cei care se confruntă cu lucruri precum migrenele și alergiile sezoniere asociază adesea aceste afecțiuni cu faptul că au doar o zi proastă, mai degrabă decât cu o problemă de sănătate.

Respondenții consideră că preocupările lor legate de sănătate se vor înrăutăți în următorii 10 ani doar în paralel cu schimbările climatice – alergiile sezoniere (26%), stresul și anxietatea (19%) și problemele de somn (13%) fiind din nou în fruntea listei.