Cum l-a afectat pe Cristi utilizarea tehnologiei în pandemie. A ajuns la suprasaturare şi are nevoie de o pauză de la online

  • O companie a făcut un studiu care arată că tinerii vor o pauză de la mediul online
  • 74% dintre români să aibă o conexiune directă cu familia şi prietenii, iar 56% vor să se relaxeze într-un mod diferit.
  • Cristi Andrieş, un tânăr de 19 ani nu mai suportă să stea pe internet.

Te-ai săturat de stat pe internet în cele 4 luni de pandemie? Nu eşti singurul. O companie de cercetare de piaţă a făcut un studiu, în timp de pandemie, pe câteva zeci de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani. 74% dintre români spun că vor o pauză de la mediul online şi vor o conexiune directă cu familia, iar 56% vor să se relaxeze într-un mod diferit.

Cristi Andrieş, are 19 ani, este din Iaşi şi tocmai a susţinut examenul de bacalaureat. După 4 luni de pandemie a ajuns la suprasaturare, din cauza internetului. Acum preferă să se plimbe prin parc şi să se întâlnească cu prietenii faţă în faţă.

„Văzusem că pe Instagram vreo 4 ore, pe Facebook vreo 2 ore. Pe internet la seriale şi filme, tot aşa, vreo 3-4 ore. Se ducea cam tot timpul din zi. Obosit, cu dureri de cap, moleşeală”, spune Cristi Andrieş.

„Asta acumulează multă tensiune, iar sistemul nervos trebuie să se detensioneze prin mişcare.Cei care vor simţi nevoia să iasă, sunt extrovertiţi, iar introvertiţii nu au atât de mari dificultăţi în a petrece timpul în casă”, explică Daniela mitrofan, psiholog.