• Elon Musk a declarat că intenționează să pună în funcțiune supercomputerul propus până în toamna anului 2025.
  • xAI ar putea colabora cu Oracle pentru a dezvolta acest computer.
  • Familia H100 de GPU-uri puternice de la Nvidia domină piața cipurilor pentru centrele de date destinate A.I.

Elon Musk are planuri mari. Startupul de Inteligenţă Artificială xAI construiește un supercomputer care va alimenta următoarea versiune a chatbotului Grok.

Elon Musk a declarat că intenționează să pună în funcțiune supercomputerul propus până în toamna anului 2025, adăugând că xAI ar putea colabora cu Oracle pentru a dezvolta acest computer.

xAI nu a putut fi contactată imediat pentru comentarii, iar Oracle nu a răspuns la o solicitare de comentarii din partea Reuters. Potrivit relatărilor The Information, grupurile conectate de cipuri – unitățile de procesare grafică (GPU) H100 ale Nvidia – vor fi de cel puțin patru ori mai mari decât cele mai mari clustere de GPU existente în prezent, conform lui Musk dintr-o prezentare adresată investitorilor în mai.

Recomandări

LASCONI ESTE NOUL PREȘEDINTE AL USR
CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA

Familia H100 de GPU-uri puternice de la Nvidia domină piața cipurilor pentru centrele de date destinate A.I., însă poate fi dificil de obținut din cauza cererii mari. Musk a înființat xAI anul trecut pentru a concura cu OpenAI, susținut de Microsoft și Google. De asemenea, Musk este cofondatorul OpenAI.

Citește și

Citește și