• O cameră specială LSST intră în funcțiune în Anzi.
  • Camera va face cea mai precisă cartografiere a Universului.
  • Astrofizicienii caută informații despre materia și energia întunecată.

O cameră specială destinată Observatorului Vera C Rubin din Chile va face o cartografie Universului, cea mai precisă efectuată vreodată. Construcția camerei LSST a fost finalizată în Laboratorul Național de Accelerație SLAC din Silicon Valley. Camera este capabilă să facă fotografii cu o rezoluție de 3.200 de megapixeli, iar construcția sa a durat 9 ani.

Cât de puternică este această cameră?

Imaginile sale sunt atât de detaliate încât ar putea vedea detaliile unei mingi de golf de la aproximativ 15 mile distanță. Imaginile care vor fi luate, cu miliarde de stele și galaxii, vor ajuta la dezvăluirea secretelor universului.

Camera LSST va fi montată pe telescopul Simonyi Survey, situat în Anzi. Astronomii speră să obțină imagini ale cerului, emisferei sudice la o calitate nemaivăzută până acum. Pentru a ajunge la 3,2 gigapixeli, camera este echipată cu trei lentile, dintre care cea mai mare are un diametru de 1,57 m și are un câmp vizual de numai 3,5 grade. La fiecare 20 de secunde, poate face o fotografie cu un timp de expunere lung de 15 secunde.

Recomandări

CRĂCIUNUL ESTE DESPRE PACE
APUNE ERA TIKTOK?
SCHIMBĂRI LA HYUNDAI
FDA APROBĂ ZEPBOUND
CE E NATO FĂRĂ SUA?
FILIPINE IA TYPHON

Ce speră să obțină astrofizicienii cu această cameră specială?

Scopul camerei LSST este în mare măsură de a continua studiul energiei întunecate și al materiei întunecate. Aceste două concepte din astrofizică nu sunt încă pe deplin înțelese. Fotografiile făcute de la camera LSST ar putea dezvălui indicii importante despre modul în care acestea interacționează cu universul.

Rezoluția înaltă a camerei poate, de asemenea, ajuta la cartografierea Căii Lactee cu detalii superbe – în special pentru obiectele mai mici, pentru a obține cea mai completă hartă a cerului nocturn asamblată vreodată.

Numărul de obiecte cunoscute de pe cer poate crește chiar de zece ori iar instrumentul ar putea ajuta la găsirea semnelor de avertizare timpurie privind asteroizii care se apropie prea mult de Pământ.

Citește și