Planuri de vacanță: uite ce trebuie să știi despre transportul în Roma. Cât costă un taxi și pe care să-l alegi

  • Ionuţ Valentin Maftei are o firmă de taxiuri de lux la Roma.
  • Cele mai importante obiective turistice din Roma pot fi vizitate în trei ore.
  • Preţul transportului pentru o vacanţă la Roma, între 50 şi 100 de euro.

Pentru Ionuţ Valentin Maftei străzile Romei nu mai au niciun secret. Românul în vârstă de 39 de ani deţine o firmă de taxiuri de lux în Cetatea Eternă.

Rezervarea se face anticipat şi un şofer te aşteptă la aeroport. Pandemia l-a constrâns pe Valentin să reducă preţurile, astfel încât pentru o cursă de la Aeroportul Fiumicino sau Ciampino vei plăti 40 de euro.

Ca să te bucuri din plin de oraş, încalţă pantofi comozi şi ia Roma la picior. Alege un rucsac practic de care vei avea mare grijă în mijloacele de transport.

La automatele din gară nu accepta ajutorul persoanelor neautorizate şi nu număra bani în public. Dacă nu ai timp, un şofer personal te poate plimba prin Roma şi îţi va recomanda cea mai bună îngheţată şi cea mai delicioasă pizza.

„Au venit clienţi care aveau escală la Roma, au fost preluaţi de la aeroport, duşi în Roma trei ore şi readuşi înapoi”, spune Ionuţ Valentin Maftei, manager.

Fie că decizi să vii la Roma pentru o vacanţă sau un weekend de shopping, ţine minte aceste lucruri. Taxiurile sunt exclusiv albe şi sunt autorizate de primărie.

Au un preţ standard şi te vor duce acolo unde îţi doreşti. Dacă vrei să-ţi rezervi o maşină cu şofer, gândeşte-te înainte şi caută pe Internet firma pe care ţi-o doreşti, rezervă şi şoferii te vor aştepta la aeroport.

Ai la dispoziţie trenuri şi autobuze care te vor duce în centru.