• TikTok va investi 1,5 miliarde de dolari pentru a deveni acționar al GoTo Gojek Tokopedia din Indonezia.
  • Conform acordului, TikTok, care este deținută de ByteDance din China, va cumpăra 75,01% din Tokopedia și va forța afacerea TikTok Shop în Indonezia, prin entitatea extinsă Tokopedia.
  • Acordul va fi încheiat până în primul trimestru al anului 2024, iar Tokopedia va primi un bilet în valoare de 1 miliard de dolari de la TikTok.

Indonezia a interzis cumpărăturile online pe platformele de socializare în octombrie, pentru a proteja comercianții mai mici și datele utilizatorilor, forțând TikTok să închidă serviciul său de comerț electronic TikTok Shop. Totuși, pentru a păstra acest magazine online viu pe piață, TikTok a decis să investească o sumă de nerefuzat, scrie CNN.

Noul parteneriat va începe cu o perioadă de probă, realizată sub atentă supraveghere de către autoritățile de reglementare, au spus companiile într-o declarație comună.

Acțiunile GoTo, a cărei activitate include transport, livrare și servicii financiare, au scăzut cu 8,3% după anunț, deoarece unii investitori au profitat de recenta creștere a acțiunilor din așteptările unei înțelegeri cu TikTok.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

„Trebuie să vedem ce fel de perturbare a pieței se va produce după acest parteneriat”, a spus analistul Maximilianus Nico Demus de la Pilarmas Investindo Sekuritas.

Citește și