• James Murdoch a demisionat din bordul de conducere al companiei News Corp.
  • Nu mai este de acord cu conținutul editorial al publicațiilor, dar nici cu unele decizii strategice ale companiei.
  • News Corp este deținută de Rupert Murdoch, iar în portofoliul său se află The World Street Journal, New York Post, The Times, The Daily Telegraph și alte publicații cunoscute din Marea Britanie și Australia.

James Murdoch, fiul cel mic al lui Rupert Murdoch – mogulul care deține News Corp – a demisionat din bordul de conducere al companiei, relatează BBC.

Fiul miliardarului pleacă din companie pentru că nu mai este de acord cu conținutul editorial, dar nici cu unele decizii strategice luate de companie.

Dacă pe partea de business și idei de conducere ori idei de conținut nu se potrivesc, între James și Rupert Murdoch nu există compatibilitate nici din punct de vedere politic.

Miliardarul este un susținător al lui Donald Trump, în timp ce fiul său mai mic a contribuit de nenumărate ori, financiar, la campania lui Joe Biden.

Totuși, deși există aceste neînțelegeri între cei doi, tatăl și fratele mai mare, Lachlan Murdoch, i-au mulțumit lui James pentru anii în care a fost devotat companiei.

„Îi suntem recunoscători lui James pentru toți acești mulți ani în care a fost în serviciul companiei. Îi transmitem cele mai bune gânduri pentru viitor”, i-au transmis tatăl și fratele său.

News Corp deține publicațiile The Times, The Sun și The Sunday Times în Marea Britanie și The Australian, The Daily Telegraph, dar și The Herald Sun în Australia. The World Street Journal și New York Post sunt alte două publicații care fac parte din portofoliul News Corp.

James Murdoch a fost și fostul șef executiv al companiei 21st Century Fox, înainte ca Walt Disney să cumpere majoritatea activelor anul trecut.