• Firmele de turism şi transporturi au fost cele mai afectate de criză.
  • Dacă ai afaceri în domenii diversificate ai şanse mai mari să depăşeşti criza.
  • Atunci când celelalte afaceri au stagnat, Dragoş Anastasiu a mers înainte cu firmele IT.

Când afacerile din turism şi transporturi au stagnat pe timpul crizei de coronavirus, firmele de IT şi-au păstrat, ba chiar şi-au mărit volumul de muncă şi au recrutat pe o piaţă în care recrutările au scăzut în general cu 60%. Dragoş Anastasiu deţine afaceri în mai multe domenii, aşa că atunci când unele stagnează, mizează pe altele. Acesta are 270 de angajaţi în toate firmele sale şi nu a făcut restructurări, iar acum se pregăteşte de noi angajări.

DRAGOŞ ANASTASIU – om de afaceri: „Unele funcţionează, unele nu funcţionează. Toate au fost afectate în perioada lock-down-ului. Fie cele două resorturi pe care le avem în Deltă şi în Transilvania, fie firma de rent-a-car Enterprise, fie autocarele pe care le avem sub firma Rombus, inclusive taxiurile au stat, firmele de IT s-au mai mişcat. Firmele de turism din Germania şi Chişinău au stat şi ele”

„Acum funcţionează bine resorturile. Firma de rent a car a început să îşi revină. Două firme de IT care fac soft pentru turism. Sunt destul de multe agenţii de turism şi turoperatori din România care folosesc aceste softuri şi  au trebuit să îşi continue activitatea”, adaugă Dragoș.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN