• Moscova consideră că declarația lui Zelenski despre dorința Kievului de a recuceri Crimeea „prin mijloace non-militare” este o discuție despre înstrăinarea teritoriilor rusești.
  • Zelenski, într-un interviu acordat cotidianului Financial Times, a declarat că ar fi doar de susținere” dacă cineva ar fi gata să ofere o modalitate de recucerire a Crimeei prin mijloace non-militare.
  • Pentru noi, aceasta nu este altceva decât o discuție despre o înstrăinare a unui teritoriu de Rusia”, a declarat Dmitri Peskov.

Moscova consideră că declarația președintelui ucrainean Zelenski despre dorința Kievului de a recuceri Crimeea „prin mijloace non-militare” este o discuție despre înstrăinarea teritoriilor rusești, ceea ce este exclus, a declarat vineri presei purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov.

Pentru noi, aceasta nu este altceva decât o discuție despre o înstrăinare a unui teritoriu de Rusia. Nu poate exista o altă înțelegere aici. Acest lucru iese din discuție”, a declarat Peskov, solicitat să comenteze declarația lui Zelenski.

Astfel de speculații indică încă o dată nepregătirea, lipsa de voință și incapacitatea părții ucrainene de a fi gata să rezolve problema prin metode non-militare”, a adăugat Peskov. Anterior, Zelenski, într-un interviu acordat cotidianului britanic Financial Times, a declarat că ar fi doar de susținere” dacă cineva ar fi gata să ofere o modalitate de recucerire a Crimeei prin mijloace non-militare.

Recomandări

ANORA IA PALME D'OR LA CANNES
NICKI MINAJ, ARESTATĂ PE UN AEROPORT
RUSIA ATACĂ UN SUPERMARKET DIN HARKOV
NADAL, RETRAGERE SAU NU?
C.E. CERE SUSPENDAREA UNOR MEDICAMENTE
FANII LUI TAYLOR SWIFT DOBOARĂ UN GARD ÎN LISABONA

Peskov a precizat că o serie de instituții media au denaturat în mod absolut esența acestei declarații”, interpretând-o aproape ca fiind disponibilitatea președintelui Zelenski de a aborda această problemă nu prin mijloace militare, ci prin discuții de pace”.

Aceasta este o interpretare absolut greșită”, a subliniat Peskov. Știți că de la bun început – de fapt, președintele Rusiei, Vladimir Putin a menționat acest lucru de mai multe ori, chiar înainte de începerea operațiunii militare speciale – Constituția Ucrainei spune că Crimeea trebuie recucerită prin forță. De fapt, Ucraina nu a renunțat la acest lucru”.