• Fundația George Soros investește 220 de milioane de dolari pentru a susține egalitatea de rasă.
  • 150 de milioane de dolari merg către grupurile care militează pentru asta, iar 70 de milioane de dolari sunt destinați acțiunilor și programelor locale care vor schimba mentalitatea americanilor, pe termen lung.
  • Patrick Gaspard, Președintele Open Society Foundations, a declarat că „este momentul să susținem această mișcare”.

Open Society Foundations este una dintre fundațiile lui George Soros. Omul de afaceri a anunțat o investiție de 220 de milioane de dolari pentru a susține egalitatea de rasă, relatează The New York Times.

Din cei 220 de milioane de dolari, 150 de milioane vor merge către grupurile care militează și susțin persoanele de culoare, în timp ce 70 de milioane de dolari vor fi oferiți pentru a pune la punct reforma justiției penale și pentru programe care urmăresc implicarea civică, în America.

Banii sunt suficienți pentru mai mulți ani de acum înainte și vor ajuta fundații și grupuri locale să schimbe viziunea și mentalitatea oamenilor asupra rasismului și problemelor de inegalitate.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Patrick Gaspard, Președintele „Open Society Foundations”, a declarat într-un interviu că „Este această nevoie de justiție în comunitățile cu oameni de culoare. Este o explozie nu doar de compasiune, ci și de solidaritate”.

„Este momentul să susținem această mișcare. Și am înțeles că putem paria pe acești activiști – afro-americani și albi – care văd momentul acesta ca pe o reformă la scară largă, ca pe o schimbare majoră”, a mai spus Patrick Gaspard.

Inegalitatea rasială devine o problemă din ce în ce mai mare în lume. Companiile gigant, brandurile renumite și oamenii cu putere financiară se implică în această problemă pentru a da o mână de ajutor în efortul comun de schimbare a viziunii.