• Unul dintre primele conturi pe care Musk le-a restabilit a fost The Babylon Bee.
  • Personalitatea media canadiană Jordan Peterson este o altă persoană pe care Musk a repus-o în funcție încă de la începutul mandatului său.
  • Elon Musk a lansat vineri un sondaj pe compania de socializare în care întreabă dacă fostului președinte american Donald Trump ar trebui să i se permită revenirea pe platformă. 

Twitter va forma un consiliu de moderare a conținutului cu puncte de vedere foarte diverse”, a scris Musk pe Twitter. Nu se va lua nicio decizie majoră privind conținutul sau restabilirea conturilor înainte ca acest consiliu să se întrunească.”

Nu a fost format sau convocat niciun consiliu, însă Musk a autorizat restabilirea unui număr de conturi Twitter anterior interzise sau suspendate. Mashable a întocmit o listă cu cele mai notabile conturi care au fost restabilite.

Donald Trump

Fără îndoială, cel mai important cont care a fost restabilit este @realDonaldTrump al fostului președinte Donald Trump.

Recomandări

ANORA IA PALME D'OR LA CANNES
NICKI MINAJ, ARESTATĂ PE UN AEROPORT
RUSIA ATACĂ UN SUPERMARKET DIN HARKOV
NADAL, RETRAGERE SAU NU?
C.E. CERE SUSPENDAREA UNOR MEDICAMENTE
FANII LUI TAYLOR SWIFT DOBOARĂ UN GARD ÎN LISABONA

Trump a fost interzis oficial de pe platformă pe 8 ianuarie 2021, în urma evenimentelor din 6 ianuarie, în care o mulțime pro-Trump a luat cu asalt clădirea Capitoliului în încercarea de a anula rezultatele alegerilor din 2020. Twitter a declarat atunci că îl suspendă definitiv pe Trump din cauza faptului că acesta a folosit platforma pentru a incita la violență.

Elon Musk a lansat vineri un sondaj pe compania de socializare în care întreabă dacă fostului președinte american Donald Trump ar trebui să i se permită revenirea pe platformă. Reintroduceți-l pe fostul președinte Trump”, a scris Musk într-o postare care a adunat peste 4,4 milioane de impresii la momentul publicării.

The Babylon Bee

Unul dintre primele conturi pe care Musk le-a restabilit a fost The Babylon Bee, un site de umor conservator care încearcă să imite The Onion. The Babylon Bee nu a fost de fapt interzis sau suspendat permanent de pe Twitter.

Contul site-ului a fost suspendat temporar în luna martie. Twitter a cerut pur și simplu ca The Babylon Bee să șteargă un tweet care încălca politicile sale de conținut. Ei au refuzat să șteargă tweet-ul, astfel încât contul a rămas suspendat.

În acel tweet, secretarul adjunct pentru sănătate al Statelor Unite, Rachel Levine, a fost numită în mod intenționat în mod greșit. Musk nu a cerut ca The Babylon Bee să șteargă tweetul înainte de a restabili contul.

Jordan Peterson

Personalitatea media canadiană Jordan Peterson este o altă persoană pe care Musk a repus-o în funcție încă de la începutul mandatului său de Chief Twit. Contul lui Peterson a fost reactivat alături de cel al Babylon Bee pe 18 noiembrie.

Peterson, care găzduiește, de asemenea, o emisiune la postul media de dreapta Daily Wire, a fost inițial suspendat în iunie pentru că l-a numit greșit pe actorul Elliot Page. De asemenea, Peterson l-a numit intenționat pe actor, referindu-se la Page cu numele său anterior.