• Noul iOS 14 beta al Apple este dotat cu o caracteristică de confidențialitate.
  • Aceasta te notifică atunci când aplicațiile accesează camera dispozitivului în fundal.
  • Un utilizator care testează iOS 14 beta îți arată cum Instagram ar înregistra în fundal.
  • Instagram insistă că e vorba de un simplu bug.

Dacă testezi iOS 14 beta pe iPhone-ul tău, s-ar putea să descoperi că ești „spionat“ de Instagram. Vrei să știi cum îți dai seama? Actualizarea iOS 14 a Apple arată o pictogramă verde pe panoul de control al ecranului atunci când o aplicație activează camera, scrie Daily Mail.

Așa că, faptul că mai mulți utilizatori de iOS se plâng acum că Instagram pornește camera fără știrea lor pentru a spiona nu ar trebui să te surprindă. Utilizatorii care testează iOS 14 beta au observat că doar dacă deschid aplicația și o utilizează în mod normal, nu pentru a face poze, se activează camera. Așa se face că Instagram pare că folosește camera în fundal, fără să te anunțe.

Reacția Instagram

Totuși, reprezentanții Facebook insistă că nu e cazul să te alarmezi, pentru că este vorba despre un bug, iar rețeaua socială nu activează camera fără să te înștiințeze. Ei te asigură că Instagram nu te spionează prin activarea camerei: „Accesăm camera doar atunci când utilizatorii cer asta, de exemplu, atunci când treci de la Feed la Camera. Am găsit și vom rezolva un bug în iOS 14  beta care indică eronat pentru anumiți utilizatori că folosim camera atunci când nu o facem. Nu accesăm camera în acele momente și niciun fel de conținut nu este înregistrat“.