• „Anul trecut, conversația [în jurul AI] a fost „gee whiz””, a declarat vicepreședintele IBM pentru afaceri guvernamentale, Chris Padilla, pentru WaPo. „Acum, care sunt riscurile? Ce trebuie să facem pentru a face AI demnă de încredere?”
  • Între numărul nespus de locuri de muncă pierdute din cauza freneziei inteligenței artificiale și riscul unei dezinformari și mai mari în alegerile prezidențiale americane din acest an, liderii au început să se întrebe dacă este momentul pentru a spune stop.
  • Chiar și CEO-ul OpenAI, Sam Altman, care a participat pentru prima dată la Davos, a adoptat un ton mai conciliant atunci când a abordat preocupările tot mai mari cu privire la tehnologia pe care o promovează.

Anul trecut, miliardarii de la conferința Forumului Economic Mondial de la Davos, Elveția, au fost incredibil de fascinați de inteligența artificială. Dar acum sunt îngrijorați, relatează The Byte

După cum raportează Washington Post și alte instituții, întâlnirea de anul acesta de la Davos a prezentat un ton categoric schimbat.

„Anul trecut, conversația [în jurul AI] a fost „gee whiz””, a declarat vicepreședintele IBM pentru afaceri guvernamentale, Chris Padilla. „Acum, care sunt riscurile? Ce trebuie să facem pentru a face AI demnă de încredere?”

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Între numărul nespus de mare de locuri de muncă pierdute din cauza freneziei inteligenței artificiale și riscul unei dezinformari și mai mari în alegerile prezidențiale americane din acest an, liderii de afaceri, liderii guvernamentali și liderii economici au început să se întrebe dacă lumea ar trebui să spună stop AI-ului.

„Ființele umane trebuie să controleze mașinile, nu invers”, a spus premierul chinez Li Quang în timpul unui discurs la conferință. „AI trebuie să fie ghidată într-o direcție care să favorizeze progresul umanității, așa că ar trebui să existe o linie roșie în dezvoltarea AI – o linie roșie care nu trebuie depășită.”

Chiar și CEO-ul OpenAI, Sam Altman, care a participat pentru prima dată la Davos, a adoptat un ton mai grav atunci când a abordat preocupările tot mai mari cu privire la tehnologia pe care o promovează.

 

„OpenAI este bun la unele lucruri”, a spus el, „dar nu este bun în situații de viață și de moarte”.

 

Cele mai grave avertismente ale summit-ului au venit însă dintr-o sursă surprinzătoare: CEO-ul Salesforce, Marc Benioff, a cărui companie a investit foarte mult în tehnologie: „Nu vrem să avem un moment de la Hiroshima”, a spus Benioff în timpul unei discuții. „Am văzut că tehnologia merge foarte prost și am văzut Hiroshima, nu vrem să vedem o AI Hiroshima.”

Citește și