• China a organizat trei zile de exerciții militare începând cu 8 aprilie în jurul Taiwanului.
  • Pentru a menține stabilitatea în Strâmtoarea Taiwan, este necesar să ne opunem ferm activităților separatiste legate de independența Taiwanului”, a declarat Wang.
  • Ministerul taiwanez de Externe a declarat sâmbătă, într-o declarație, că a aprobat cu fermitate comentariile lui Baerbock.

Șeful diplomației chineze, Wang Yi, speră și crede” că Germania va sprijini reunificarea pașnică” a Chinei cu Taiwanul, a anunțat sâmbătă Ministerul chinez de Externe într-un comunicat, conform Reuters.

Wang a făcut aceste remarci în cadrul unei întâlniri cu ministrul german de externe Annalena Baerbock, care se află în vizită în China până sâmbătă, adăugând că China a susținut cândva reunificarea Germaniei. Pentru a menține stabilitatea în Strâmtoarea Taiwan este necesar să ne opunem ferm activităților separatiste legate de independența Taiwanului”, a declarat Wang, adăugând că revenirea Taiwanului la China” a fost o componentă importantă a ordinii internaționale de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Vineri, Baerbock a declarat că orice încercare a Chinei de a controla Taiwanul ar fi inacceptabilă și ar avea repercusiuni grave pentru Europa. Șeful politicii externe a Uniunii Europene, Josep Borrell, a reluat remarcile sale. Beijingul, care susține că Taiwanul, guvernat democratic, este o provincie chineză, nu a exclus niciodată utilizarea forței pentru a aduce insula sub controlul său. Guvernul președintelui taiwanez Tsai Ing-wen respinge poziția Chinei, afirmând că doar poporul taiwanez își poate decide viitorul.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

Ministerul taiwanez de Externe a declarat sâmbătă, într-o declarație, că a aprobat cu fermitate comentariile lui Baerbock: Ministerul de Externe mulțumește multor oficiali de nivel înalt din departamentele executive din diferite țări, inclusiv din Germania, pentru solidaritatea lor cu Taiwanul”, a declarat acesta.

Ministrul de educație din Germania, Bettina Stark-Watzinger, a vizitat Taiwanul luna trecută, o călătorie pe care China a denunțat-o ca fiind josnică”. China a organizat trei zile de exerciții militare începând cu 8 aprilie în jurul Taiwanului, inclusiv simulări de lovituri de precizie cu bombardiere și forțe de rachete, după ce Tsai s-a întors din Los Angeles, unde s-a întâlnit cu președintele Camerei Reprezentanților din SUA, Kevin McCarthy, ceea ce a înfuriat Beijingul.

Citește și: