Bentley renunță la 1000 de angajați din cauza veniturilor scăzute. Ce ajutor le oferă compania celor care pleacă din propria inițiativă

Bentley renunță la 1000 de angajați din cauza veniturilor scăzute. Ce ajutor le oferă compania celor care pleacă din propria inițiativă Sursa Foto: Profimedia
  • Bentley, producătorul de maşini de lux, va renunţa la 1.000 de angajaţi
  • Dacă angajaţii vor părăsi compania voluntar, li se va oferi sprijin financiar pentru orientarea într-o nouă carieră
  • Din cauza închiderii temporare a fabricii, veniturile companiei vor scădea cu 20-30% pe întreg anul

Bentley, producătorul de maşini de lux, va renunţa la 1.000 de angajaţi pentru a supravieţui pe viitor. Compania are 4.200 de angajaţi la uzina din U.K. şi va reduce numărul lor cu aproape un sfert din cauza crizei, conform Automotive News.

Reducerea locurilor de muncă se va face în cadrul unui „program de eliberare voluntară”. Cei care pleacă de bună voie vor avea susţinere financiară din partea Bentley, în cazul în care îşi doresc să se orienteze într-o altă carieră. Cu toate acestea, programul nu exclude concedierile obligatorii viitoare.

Brand-ul din grupul Volkswagen a avut vânzări în creştere în primul trimestru, dar din cauza închiderii fabricii din aprilie până în mai, veniturile se anunţă mai mici cu 20-30%.

Compania este cunoscută pentru maşini de peste 200.000 de euro, precum Continental GT coupe, Flying Spur, Bentayga (SUV).

Marca a fost fondată în 1919, este parte a grupului Volkswagen din 1998 şi are o producţie anuală de aproximativ 11.000 de maşini.