• Satelitul sud-coreean va fi lansat de o rachetă de fabricație internă în cadrul programului de dezvoltare spațială al țării.
  • Oficialii de la Seul spun că lansarea sa nu are un scop militar.
  • La bordul rachetei se află satelitul principal, numit „Next Generation Small Satellite 2” și alți șapte sateliți mai mici, în formă de cub.

Coreea de Sud urma să lanseze primul său satelit de calitate comercială miercuri, în timp ce rivalul Coreea de Nord a impulsionat planurile de a plasa primul său satelit militar spion pe orbită, scrie AP News.

Satelitul sud-coreean va fi lansat de o rachetă de fabricație internă în cadrul programului de dezvoltare spațială al țării. Oficialii de la Seul spun că lansarea sa nu are un scop militar, dar mulți experți spun că în cele din urmă va ajuta Coreea de Sud să dobândească tehnologii și know-how necesare pentru a opera sateliți de supraveghere militară și pentru a construi rachete mai puternice.

Vehiculul de lansare spațială Nuri era programat să decoleze miercuri seara devreme de la o instalație de lansare de pe o insulă sud-coreeană, dacă nu apar condiții de vreme neașteptată sau alte probleme în ultimul moment, potrivit Ministerului Științei.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT
FT: UE ARE TIMP, SUA AU BANI

La bordul rachetei se află satelitul principal, numit „Next Generation Small Satellite 2” și alți șapte sateliți mai mici, în formă de cub. Principalul are sarcina de a verifica tehnologia radar de imagistică și de a observa radiația cosmică pe orbita apropiată a Pământului, se arată într-un comunicat al ministerului.

Lansarea de miercuri este a treia de acest fel care implică Nuri, prima rachetă din Coreea de Sud. La prima sa lansare în 2021, sarcina utilă a rachetei a atins altitudinea dorită, dar nu a reușit să intre pe orbită. În a doua încercare de anul trecut, Coreea de Sud a pus pe orbită ceea ce a numit „satelit de verificare a performanței” într-o lansare concepută în principal pentru a examina racheta Nuri. Coreea de Sud a devenit a zecea națiune din lume care a trimis un satelit în spațiu cu propria sa tehnologie.

Citește și: