• Să nu apreciezi sau să nu comentezi niciodată pe rețelele sociale are legătură cu tulburarea de anxietate.
  • Utilizatorii pasivi sunt mai puțin tolerabili în situațiile nefamiliare din cauza anxietății sociale.
  • Pe de altă parte, cei care au folosit în mod activ rețelele sociale au descoperit că au mai mult sprijin social și au îmbunătățit calitatea prieteniei.

Studiul, publicat în BMC Psychology, a inclus 571 de studenți din provincia Shanxi și provincia Hubei din China, din mai până în iulie 2022. Grupul a completat chestionare care măsoară deschiderea, utilizarea activă și pasivă a rețelelor sociale, autoevaluarea și anxietatea socială.

Pentru a măsura deschiderea, subiecților li s-a cerut să clasifice o serie de afirmații: unul pentru dezacord puternic și patru pentru puternic de acord. Aceste afirmații au inclus: „Mă văd pe mine ca pe cineva inventiv” și „Mă văd ca pe cineva care are o imaginație activă”.

Următoarea măsurare, utilizarea activă și pasivă a rețelelor sociale, a fost un chestionar cu nouă articole care a întrebat cât de mult postează, cum ar fi actualizări de stare, aprecieri și comentarii. Studiul a remarcat că „utilizarea activă se referă la comportamente generatoare de informații care îmbunătățesc comunicarea, cum ar fi postarea de actualizări sau comentarii.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?

Utilizarea pasivă se referă la comportamentele de navigare a informațiilor care nu au și partea de comunicare, cum ar fi vizualizarea paginilor de pornire sau a fotografiilor altora”, a scris echipa în document.

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Iowa au recrutat 230 de studenți și au cerut jumătate să reducă utilizarea rețelelor sociale de la aproximativ trei ore și 15 minute pe zi la doar o jumătate de oră – sau cu 85 la sută – timp de două săptămâni.

Chestionarul final s-a concentrat pe anxietatea socială, cu exemple de elemente, inclusiv „Grupurile mari mă fac nervos” și „Îmi ia timp să trec peste timiditatea mea în situații noi”.

Citește și